'Froome niet welkom in Tour de France'

Team Sky zou door de ASO ingelicht zijn dat hun kopman en titelverdediger Chris Froome over een week niet welkom is voor de start van de Tour de France. Dat schrijft de Franse krant Le Monde.

Froome
  • Afbeelding van Chris Froome Chris Froome

Bij Froome werd in de Ronde van Spanje van vorig jaar een te hoge waarde salbutamol in zijn bloed gevonden. In vergelijkbare zaken werden Alessandro Petacchi en Diego Ulissi minstens negen maanden geschorst. Froome kreeg van de UCI de kans om aan te tonen dat die hoge waarde salbutamol natuurlijk in zijn bloed was gekomen, maar dat is tot nu toe niet gebeurd. Daarom heerst er al heel het jaar onduidelijkheid rondom de beste klassementsrenner van zijn generatie. De organisatie van de Giro d'Italia liet Froome gewoon starten, maar de ASO, organisatie van de Tour de France, kiest nu voor een andere optie. 

De organisatie wil Froome zijn startrecht ontnemen op basis van artikel 28 van het reglement van de Tour. Dit artikel zegt dat de ASO het recht heeft om een renner het startrecht te ontzeggen als het imago van de ronde in het geding is. Het Franse medium meldt verder dat Team Sky inmiddels al een rechtszaak is begonnen tegen het besluit van de ASO. Die zaak vindt komende dinsdag om 9 uur 's morgens plaats.