Gepensioneerde Contador onthult toekomstplannen

De Spanjaard was in Israël naar aanleiding van de Giro-presentatie en lichtte een tipje van de sluier over zijn toekomst...

Gepensioneerde Contador onthult toekomstplannen

Alberto Contador was gisteren in Israël voor de presentatie van de 101ste Giro d'Italia. De ideale plaats om even terug te blikken op zijn pensioen én een tipje van de sluier te lichten over zijn toekomstplannen. "Ik blijf zeker fietsen."

Alberto Contador ziet het wel zitten, de start van de Giro in Israël. "Ik was hier in 2012 twee weken voor een trainingskamp en alles was perfect geregeld. Ik ben zeker dat alle renners met plezier naar hier zullen afzakken", legt hij uit tegenover Cyclingnews

9 dagen, zolang is de Spanjaard intussen op pensioen. In tegenstelling tot wat men zou denken heeft Contador vrede met zijn afscheid. "Het was het juiste moment om te stoppen. Ik nam de beslissing in de Tour toen ik crashte. Ik vond het belangrijk om te stoppen op een moment dat ik nog steeds een hoog niveau haalde. Dat ik kon eindigen met een overwinning op de Angliru maakt het des te mooier."

El Pistolero zal ook tijdens zijn pensioen blijven fietsen. "Met het enige verschil dat ik naast het fietsen ook andere verplichtingen zal hebben. Het grootste deel van mijn tijd zal gaan naar de Fundacion Contador, waar verschillende opleidingsploegen in onder gebracht zijn."

Foto: Cor Vos