HomeNieuwsGreenEDGE Cycling begint opleidingsploeg voor Australiërs en Chinezen

GreenEDGE Cycling begint opleidingsploeg voor Australiërs en Chinezen

GreenEDGE begint per direct met een beloftenploeg. Het zal na de mannen- en vrouwenploeg de derde formatie zijn die Gerr...

GreenEDGE begint per direct met een beloftenploeg. Het zal na de mannen- en vrouwenploeg de derde formatie zijn die Gerry Ryan begint.

Dat maakte de Australische wielerploeg bekend in een persbericht. De ontwikkelingsploeg gaat de naam Mitchelton-Scott dragen. Het gaat om een samenwerking tussen de Chinese wielerbond en Cycling Australia. Mitchelton-Scott wil een belangrijke overbrugging voor Australische en Chinese renners vormen naar de WorldTour-categorie.

De ploeg zal onder Chinese licentie gaan rijden. Na de Australische zomer zal de ploeg definitief vorm krijgen, omdat er nog een aantal Australische rennersnamen bekend moeten worden gemaakt voor de kersverse Continental-ploeg. Het is vijf jaar geleden dat de mannen- en vrouwenploeg die nu als Orica-Scott door het leven gaan werd opgericht.

“Na wat wij vijf heel succesvolle jaren in de WorldTour-categorie vinden, op het hoogste niveau van zowel het mannen- als vrouwenwielrennen, denken we sterke middelen te hebben om een Continental team op te richten voor 2017”, stelt eigenaar van de ploeg Gerry Ryan in het persbericht.

 WorldTour-academie

“De toevoeging van Mitchelton-Scott gaat hand in hand met onze ambities om Australisch talent verder te ontwikkelen. Het breidt onze steun uit aan de Austraal-Aziatische regio, die wij binnen de UCI toch wel vertegenwoordigen”, gaat Ryan verder. General manager Shayne Bannan heeft al jaren een goede band met de coach van de Chinese wielrenners Jingkan Shen.

Bannan en Shen hadden al langer plannen voor een dergelijke ploeg. “Daar praten we al een jaar of tien over”, aldus Bannan. “Bijdragen aan de ontwikkeling van Australische en Chinese renners: dat is iets om trots op te zijn. Voor China is dit het eerste project dat op die manier wordt gelanceerd. Bovendien kunnen we dit gaan zien als een Australische WorldTour-academie. Wij leggen het pad aan voor ze.”

Bannan denkt dat deze opleidingsploeg het niveau van het Chinees wielrennen omhoog zal brengen. De ploegleider van dienst wordt James Victor. Zes Chinese renners en twee Australische hebben al getekend. Na de Australische zomer zullen nog meer talenten worden vastgelegd, waarna begin februari de ploeg compleet is. Het merendeel van de koersen van de ploeg zal in Azië en Europa verreden worden.

Foto: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Tour-anekdotes Gaudu: ‘Sagan zei tegen Pogi dat hij niet de ballen had om te demarreren, twee seconden later was hij weg’

Profwielrenners zijn vergeleken met bijvoorbeeld voetballers - uitzonderingen daargelaten - altijd zeer toegankelijk maar...

Stybar over toekomst: ‘Een vraagteken gezien mijn leeftijd en de gezondheidsproblemen’

Tweede in de Tour of Leuven, ook wel bekend als de Memorial Jef Scherens....

Zwift nog eens drie jaar hoofdsponsor Tour Femmes

Dat de Tour de France Femmes geen eendagsvlieg zou zijn, was al wel duidelijk...

Video | De drie seconden die Marianne Vos de das om doen: ‘Blijkbaar voldoende voor UCI’

Waar we in juli vooral de prachtige wielersport vierden met twee schitterende Tour de...

Meer zoals dit

Zwift nog eens drie jaar hoofdsponsor Tour Femmes

Dat de Tour de France Femmes geen eendagsvlieg zou zijn, was al wel duidelijk...

Video | De drie seconden die Marianne Vos de das om doen: ‘Blijkbaar voldoende voor UCI’

Waar we in juli vooral de prachtige wielersport vierden met twee schitterende Tour de...

Julian Alphilippe over zijn comeback: ‘Vreemd om met slechte benen te rijden, maar alles voor het WK en Lombardije’

Julian Alaphilippe staat vandaag aan de start van de Tour of Leuven, de nieuwe...