Michel Kreder kroont zich tot nationaal kampioen puntenkoers

Michel Kreder is nationaal kampioen geworden op het onderdeel puntenkoers. Kreder bleef Patrick Bos en Melvin van Zijl v...

Michel Kreder kroont zich tot nationaal kampioen puntenkoers

Michel Kreder heeft zich in Apeldoorn gekroond tot nationaal kampioen op de baan. Op het onderdeel puntenkoers bleef de renner van Roompot Oranje Peloton Patrick Bos en Melvin van Zijl voor. 

Kreder, die volgend jaar het tenue draagt van Aqua Blue Sport, was tevreden over zijn prestatie op de baan. "Mijn broer Raymond had dit NK-onderdeel al twee keer gewonnen, maar mij was het nog nooit gelukt. Ik had al een paar keer geprobeerd rond te rijden, maar kreeg de ruimte niet. Totdat daar opeens die ene kans kwam. Toen ik de ronde had en de twintig bonuspunten was het een kwestie van punten blijven scoren."

Op de discipline kilometer was het Carlo Cesar die als beste uit de bus kwam. Hij liet Sam Ligtlee en Stephan Habets achter zich. Bij de vrouwen was het veelvraat Kirsten Wild, runner-up op het wereldkampioenschap op de weg, die de nationale titel pakte op de individuele achtervolging en de scratch. Laurine van Riessen volgde zichzelf op als nationaal kampioen op de sprint.

Foto: Cor Vos