Froome begint kalenderjaar opnieuw in Herald Sun Tour

Chris Froome opent zijn nieuwe seizoen wederom Down Under. De drievoudig Tourwinnaar kiest net als vorig jaar voor de He...

Froome begint kalenderjaar opnieuw in Herald Sun Tour
  • Chris Froome Chris Froome

Chris Froome opent zijn nieuwe seizoen wederom Down Under. De drievoudig Tourwinnaar kiest net als vorig jaar voor de Herald Sun Tour.

Eerst rijdt de Brit de Cadel Evans Great Ocean Road Race. Die vindt op 29 januari plaats en maakt per 2017 deel uit van de WorldTour-kalender. Daarna gaat hij door naar de Herald Sun Tour. Die 2.1-rittenkoers vindt doorgang van 1 tot en met 5 februari.

"Ik kijk ernaar uit om weer in Australië aan het seizoen te beginnen", aldus Froome. De Britse Keniaan is momenteel al Down Under. Hij rijdt er L'Étape Australia. "Ik hou ervan om te koersen in Australië. Het weer is altijd goed en de supporters komen hier altijd met grote aantallen aanmoedigen. Dat maakt het allemaal beter te doen."

Concurrentie

Vorig jaar won de kopman van Team Sky de Australische rittenkoers. "Het is altijd een leuke en zware wedstrijd. Dat is de ideale manier voor mij om het seizoen af te trappen. Vorig jaar startte ik op dezelfde manier aan mijn seizoen en dat voelde goed. We willen met een sterke ploeg starten en 2017 beginnen met winst."

Dan moet de Brit nog wel voorbij Esteban Chaves, die voor Orica-BikeExchange ook in de Herald Sun Tour start. "Chris is natuurlijk blij met hoe hij vorig seizoen indeelde", vertelt de Colombiaan. "Dus misschien moeten we dat maar kopiëren als hier starten je ook de Tourwinst oplevert", lacht de klimmer. "Ik ben al vroeg aan mijn seizoen begonnen, dat is nieuw voor me. Misschien kan ik in de Herald Sun Tour al voor winst gaan."

Foto: Cor Vos