Akkoord over terugdringen WorldTour-licenties

De Professional Cycling Council (PCC) is akkoord gegaan met de UCI-hervorming van het aantal WorldTour-licenties voor de...
Akkoord over terugdringen WorldTour-licenties

De Professional Cycling Council (PCC) is akkoord gegaan met de UCI-hervorming van het aantal WorldTour-licenties voor de komende jaren. In 2020 krijgen slechts zestien teams een licentie voor het hoogste niveau.

Aanvankelijk leken er voor komend seizoen 'slechts' zeventien licenties beschikbaar te zijn, waardoor hoogstwaarschijnlijk Dimension Data - laatste op de UCI-ranking van het teamklassement - een stap terug moest doen. Maar zowel in 2017 als in 2018 zijn er maximaal achttien WorldTour-licenties te verdelen.

In 2019 moet het aantal WT-licenties terug gedrongen worden naar zeventien stuks om in 2020 uit te komen op maximaal zestien WorldTour-teams.

"We zijn blij met het akkoord over de nieuwe UCI WorldTour-hervorming", zegt UCI-president Brian Cookson. "We omarmen de robuuste veranderingen, die bestaan uit heldere richtlijnen voor de teamlicenties en die bijdragen aan meer financiële stabiliteit voor ploegen."

Foto: Getty Images

Laatste nieuws