Van der Poel soleert naar derde zege in Superprestige

Mathieu van der Poel heeft ook de derde manche in de Superprestige gewonnen. In Ruddevoorde bleef de Nederlands kampioen...

Van der Poel soleert naar derde zege in Superprestige

De Superprestige van Ruddervoorde is gewonnen door Mathieu van der Poel. De Nederlander viel met nog zo'n vijf ronden te gaan aan en liet Wout Van Aert achter zich. De wereldkampioen wist wel tweede te eindigen. De derde plaats was voor Laurens Sweeck. 

Na de off-day van Van der Poel in de Koppenbergcross was het de vraag of dat incidenteel was. De Nederlands kampioen kende een lastige start, maar kwam vlug weer vooraan piepen. Michael Vanthourenhout en Van Aert reden vooraan volle bak om het achtervolgende groepje achter zich te houden, maar Van der Poel wist de oversteek toch te maken. Niet veel later besloot de wereldkampioen van 2015 solo verder te gaan. Hij bouwde een mooie voorsprong op, maar de huidige wereldkampioen, Van Aert, wist het gat weer te dichten. De wedstrijd ontvouwde zich echter wel weer in een tweestrijd tussen de twee beste renners in het veldrijden.

Met nog vier ronden te gaan was het weer Van der Poel die stevig aan de boom schudde. Snel had hij een voorgift van acht seconden op zijn grote rivaal Van Aert. Dat liep echter terug vanwege een valpartij van de leider in de Superprestige. Bij het ingaan van de laatste ronde had Van der Poel een voorsprong van tien tellen. Nadat Van Aert af te rekenen kreeg met kettingproblemen in de slotronde was de derde overwinning in de Superprestige helemaal een feit voor Van der Poel.

Bij de vrouwen was de overwinning ook voor een Nederlander, want daar bleek Sophie de Boer de beste. Sanne Cant en Ellen Van Loy hielden de Belgische eer hoog door tweede en derde te finishen. Bij de beloften was de zege voor Europees kampioen Quinten Hermans.

Foto: Cor Vos