Getergde Van Aert wil EK-trui van Nederlanders afpakken

Wout Van Aert start zondag vol ambitie om de Europese titel te grijpen. De Belg moest vorig jaar zijn meerdere erkennen...

Getergde Van Aert wil EK-trui van Nederlanders afpakken
  • Wout van Aert Wout van Aert

Wout Van Aert start zondag in het Franse Pontchâteau vol ambitie om de Europese titel te grijpen. De Belg moest vorig jaar zijn meerdere erkennen in Lars van der Haar op het EK.

De allereerste editie van het EK Veldrijden voor de mannen elite was een prooi voor Lars van der Haar. En dat steekt bij Wout Van Aert, samen met Mathieu van der Poel momenteel heerser in de modder, die revanche wil.

"Hij is heel gemotiveerd voor dit EK", zegt Belgische bondscoach Rudy De Bie tegen Het Laatste Nieuws. "Het is een titel die ontbreekt op zijn palmares en die nederlaag van vorig jaar tegen Lars van der Haar ligt hem nog op de maag. Hij zal er zeker op gebrand zijn om te scoren zondag."

Mathieu van der Poel en Wout Van Aert zijn de twee meesters van de modder. De Nederlander en de Belg domineren het veldrijden, maar wie trekt er dit seizoen aan het langste eind? Interviews met deze twee kemphanen. Plus, een analyse van de pijnpunten van de cyclocross.

Foto: Cor Vos