Van Avermaet wil Tour-hattrick voltooien met herhaling in Rodez

Greg van Avermaet wil volgend jaar een derde ritzege in drie jaar boeken in de Tour de France en geeft zichzelf twee kan...

Van Avermaet wil Tour-hattrick voltooien met herhaling in Rodez
  • Greg Van Avermaet Greg Van Avermaet

Greg van Avermaet wil volgend jaar een derde ritzege in drie jaar boeken in de Tour de France en geeft zichzelf twee kansen op de dagzege.

Terwijl Van Avermaet zich in Abu Dhabi bevindt om daar de laatste koers van zijn seizoen te betwisten, werd gisteren in Parijs het Tour-parkoers voor 2017 wereldkundig gemaakt. De Belg is tevreden met de uitkomst en ziet voor zichzelf twee grote kansen op dagwinst.

"Dat zijn twee loepzuivere kansen", vertelde hij aan Het Nieuwsblad. "De tweede rit in lijn, op de eerste maandag, krijg ik een grote kans. Die etappe leidt door Luxemburg met een aankomst in Longwy. Die etappe eindigt op een helling van bijna twee kilometer aan gemiddeld zes procent. Dat ligt me goed."

Herhaling

De olympisch kampioen van BMC won dit jaar de Tour-etappe met aankomst in Le Lioran. Onderweg reed hij samen met landgenoot Thomas de Gendt weg van een groep vluchters. In volle finale liet hij De Gendt achter om een dubbelslag te slaan. Naast de ritzege pakte hij het geel, waarin hij vier dagen reed.

In 2015 won Van Avermaet voor het eerst een Tour-etappe. In Rodez versloeg hij Peter Sagan, die vorige zondag zijn wereldtitel verlengde. Dezelfde aankomst in Rodez staat gepland voor volgend jaar. "Daar begon het allemaal voor mij. Het is mooi om terug te keren naar een plaats waar ik won. En waar ik Peter Sagan versloeg. Beter doen dan dit jaar is onmogelijk, maar er liggen meer kansen voor mij."

Foto: Cor Vos