Van der Poel wint ook tweede manche van Superprestige

Mathieu van der Poel heeft ook de tweede manche in de Superprestige gewonnen. In een ware tweestrijd was hij nipt beter...

Van der Poel wint ook tweede manche van Superprestige

Mathieu van der Poel heeft ook de tweede manche in de Superprestige op zijn naam geschreven. In Zonhoven was de Nederlands kampioen nipt beter dan zijn grote rivaal Wout Van Aert. De derde plek ging naar Laurens Sweeck. 

Op het zanderige parkoers in Zonhoven leek het al snel uit te draaien op een tweestrijd tussen de twee besten in het veld: Van Aert en Van der Poel. De Nederlander sloeg een klein gaatje, maar meer dan zo'n vijf seconden werd het nooit. De wereldkampioen kon terugkeren waardoor het een echt gevecht zou worden. Na een indrukwekkende achtervolging wist Sweeck in de laatste ronde terug te keren aan de kop van de koers, maar nadat Van Aert even aanzette moest hij de rol weer lossen vooraan.

In de strijd om de overwinning gaven Van Aert en Van der Poel elkaar geen centimeter toe. Van Aert kwam als eerst uit het veld, maar in extremis kon Van der Poel toch nog naar de overwinning spurten.

Foto: Cor Vos