Knetemann: "Dit is niet te doen"

Roxane Knetemann is na de ploegentijdrit uiterst kritisch op de UCI. Haar ploeggenote Anouska Koster kwam hard ten val....

Knetemann: "Dit is niet te doen"

Roxane Knetemann heeft in niet misselijke bewoordingen haar onvrede geuit over de UCI. De renster van Rabo-Liv zag haar ploeggenote Anouska Koster tegen de grond gaan en wijt dat aan de immense hitte. "Dit is gewoon niet te doen", laat ze aan de NOS weten.

"Het is hier veertig graden, dat is natuurlijk al niet heel lekker. Ik zag dat Anouska al heel diep ging. Ze heeft gedacht dat we ergens anders zaten, terwijl ploegleider Koos Moerenhout het wel gewoon goed aangaf. Als je 35 kilometer door de woestijn rijdt raak je je oriëntatie kwijt. Ik zag zelf soms ook dubbel. Het is niet uit te leggen hoe warm het hier is."

Koster was niet de enige die last had van de hitte, want ook na de ploegentijdrit waren er enkele rensters met verschijnselen van oververhitting. "Als je een beetje verstand hebt van sport, dan weet je dat hier tien ambulances moeten staan. Ik weet niet wat de UCI hier doet, maar die hebben hier echt niet over nagedacht. Het slaat gewoon nergens op hier. Het hotel is geweldig, daar ligt het niet aan, maar de hitte is gewoon niet te doen. Zeker met een tijdrit niet. Je hebt een dichte helm, je kunt je shirt niet opendoen en het is moeilijk drinken. Het is gewoon verschrikkelijk."

Foto: Cor Vos