Dumoulin teleurgesteld na tijdrit: 'Voor zilver kwam ik niet'

Tom Dumoulin werd vandaag tweede in de Olympische tijdrit. En daar had de Limburgse tijdrijder achteraf flink de pest in...

Dumoulin teleurgesteld na tijdrit: 'Voor zilver kwam ik niet'

Tom Dumoulin werd vandaag tweede in de Olympische tijdrit. En daar had de Limburgse tijdrijder achteraf flink de pest in.

"Ja, ik ben toch wel teleurgesteld", stelde Dumoulin achteraf voor de microfoon van NOS. "Iedereen hier zegt me dat ik hier flink van moet genieten. Dat zal allemaal wel. Hier draaide het hele seizoen om."

Toch maakte zijn teleurstelling even later plaats voor realisme. "Ik ben natuurlijk wel trots op deze zilveren medaille. Als je ziet waar ik vandaan kom, is dat echt ongelooflijk." De renner van Giant-Alpecin duidt op de gebroken pols waarmee hij zijn tijdrit aflegde. In de Tour de France kwam hij namelijk ten val.

'Blij dat het erop zit'

Dumoulin kende een gespannen tijd in Brazilië. Hij wist niet of hij fit zou starten in de tijdrit. "Het was een zeer stressvolle week. Ik ben blij dat het erop zit", aldus de Nederlands kampioen tijdrijden. In de Tour de France won hij onder meer de lange tijdrit, waarna hij topfavoriet was voor het goud in Rio.

Dat was echter buiten een ongenaakbare Fabian Cancellara gerekend. "47 seconden sneller had ik echt niet kunnen rijden. Ik heb wel wat foutjes gemaakt, hoor. In de eerste ronde reed ik te voorzichtig omdat ik toch wat last had van mijn pols. Maar toch hou ik hier een dubbel gevoel aan over. Want zilver, daar kwam ik niet voor."