Poels past voor olympische tijdrit

Nederland start met maar een landgenoot op de olympische tijdrit. Wout Poels moet door een valpartij in de wegwedstrijd...

Poels past voor olympische tijdrit
  • Afbeelding van Wout Poels Wout Poels

Nederland start morgen met maar een landgenoot op de olympische tijdrit: Tom Dumoulin. Wout Poels moet door een valpartij in de wegwedstrijd verstek laten gaan in de race tegen de klok.

Wout Poels is niet voldoende hersteld van zijn valpartij tijdens de olympische wegwedstrijd om van start te kunnen gaan op de tijdrit van morgen. De Limburger denkt in zijn huidige toestand geen rol van betekenis te kunnen spelen in de race tegen de klok.

In samenspraak met de KNWU en de medische staf van TeamNL is besloten om Poels terug te trekken. Nederland laat niet Bauke Mollema of Steven Kruijswijk zijn plaats overnemen, aangezien de tijdritfietsen van het tweetal niet in Rio de Janeiro aanwezig is.

Tom Dumoulin is door de afwezigheid van Poels de enige Nederlander die start op de olympische tijdrit. Bij de dames zijn Ellen van Dijk en olympisch kampioene Anna van der Breggen van de partij.

Foto: ANP Foto