Cummings: 'Ik kwam hier zonder een ritzege nodig te hebben'

Steven Cummings kroonde zich net als vorig jaar tot ritwinnaar in de Tour de France. Op weg naar Lac de Payolle liet hij...

Cummings: 'Ik kwam hier zonder een ritzege nodig te hebben'

Steven Cummings kroonde zich net als vorig jaar tot ritwinnaar in de Tour de France. Op weg naar Lac de Payolle liet hij 28 andere koplopers achter.

"Dit was de mooiste van het seizoen", stelde Cummings kort na zijn ritzege. Daarmee doelde de Brit op de andere ritzeges eerder dit jaar. In Tirreno-Adriatico, de Ronde van het Baskenland en het Critérium du Dauphiné deed de Brit hetzelfde.

"De Tour de France is heel speciaal. Ik kwam hier zonder echt een ritzege 'nodig te hebben'", aldus de Brit. "Het was anders dan vorig jaar. Ik kwam hier zo zelfverzekerd naar de Tour. En we hadden natuurlijk Mark (Cavendish, red.) om voor te rijden."

Cummings zei dat de ploeg hem enorm opzweepte naar dit niveau. "Cavendish bijvoorbeeld is zo'n winnaar. Het is geweldig om twee etappes op rij te winnen. Ik was niet zeker van mijn zaak in de grote groep, dus ik wilde meegaan in een groepje. Toen Navarro ging, wist ik dat ik mee moest gaan. Dan kon hij zich lekker oproken voor de Aspin begon."