Boogerd: 'Ik kijk nu heel anders naar de koers'

Michael Boogerd was gisteren te gast in de NPO Radio 1 Sportzomer. In een interview sprak hij over zijn schorsing en hoe...

Boogerd: 'Ik kijk nu heel anders naar de koers'

Michael Boogerd was gisteren te gast in de NPO Radio 1 Sportzomer. In een interview sprak de oud-renner openlijk over zijn schorsing, wat hij wel en niet mag doen tijdens zijn schorsing en hoe hij nu naar het wielrennen kijkt.

"Het is toch vreemd dat ik nu heel anders naar het wielrennen kijk dan vroeger", stelt Boogerd. "Toen ik net gestopt was, keek ik nog echt als een wielrenner. Ik betrap mezelf er wel eens op dat ik een oude zeur begin te worden. Alsof ik vergeten ben hoe het eraan toe gaat."

De winnaar van de Amstel Gold Race in 1999 vertelde dat hij het fijn vindt om nu buitenstaander te zijn: "Als je nog in het peloton zit, moet je te veel opletten met wat je zegt. Vorig jaar als ploegleider moest ik ook genuanceerd zijn. Het is nu op een prettige manier koers kijken."

Na zijn schorsing

Wat gaat Boogerd doen als zijn schorsing afloopt? Gaat hij meteen weer bij Roompot aan de slag? "Dat zal moeilijk worden. Ik moet serieus mijn best gaan doen om weer in het peloton aan de slag te kunnen. En ik heb de jongens van Roompot natuurlijk wel kunnen volgen, maar ik heb niet echt deel uitgemaakt van de ploeg dit jaar."