10 Tour-stellingen aan Bauke Mollema

Bauke Mollema rijdt met de komende Tour de France zijn tiende grote ronde. Daarom leggen we de Nederlander van Trek-Sega...

10 Tour-stellingen aan Bauke Mollema
  • Afbeelding van Bauke Mollema Bauke Mollema

Bauke Mollema rijdt met de komende Tour de France zijn tiende grote ronde. Daarom leggen we de Nederlander van Trek-Segafredo tien stellingen voor.

Stelling #1: Als ik als nummer vijf achter Chris Froome, Nairo Quintana, Alberto Contador en Fabio Aru finish, heb ik een geweldige Tour gereden."Ja, dat denk ik wel. Je kunt van tevoren nooit zeggen wat de hoogst haalbare plek is. Als je op plek vijf eindigt, dan heb je sowieso een goede Tour gereden. Maar ik heb niet het gevoel dat ik mijn grens al bereikt heb. Vorig jaar word ik zevende, terwijl ik niet de ideale voorbereiding had. Ik kwam met rugklachten uit de Dauphiné Libéré en die hielden aan tot een week voor de Tour. Ik heb nog steeds het gevoel dat ik stappen aan het maken ben. Er zit progressie in, maar waar dat uiteindelijk toe leidt, dat weet je nooit."

Stelling #5: Door mijn kinderen ben ik voorzichtiger geworden in de Tour."Je gaat wel meer nadenken over de gevaren die aan de sport kleven. Maar wanneer je vol aan het strijden bent voor het algemeen klassement in de Tour, dan sta je daar niet bij stil. Ik merk dat ik in de wat kleinere wedstrijden toch wel wat voorzichtiger ben. Mijn dochter Julien is bijna vier jaar en mijn zoon Thomas anderhalf, je wordt je wel wat bewuster van de vaderrol die je hebt. Maar ik kan je verzekeren dat ik in iedere afdaling tijdens de Tour weer vol naar beneden ga."

 

Lees de andere 8 stellingen voor Bauke Mollema in de Wieler Revue Tour Special. Met deze 212 pagina's dikke Tour-gids ben je helemaal klaar voor de Tour de France! We hebben namelijk interviews met Chris Froome, Nairo Quintana, Alberto Contador, Fabio Aru, Romain Bardet en Merijn Zeeman. Daarnaast hebben we alle etappes, alle ploegen en alle kanshebbers op een rij gezet!

? Bestel hier de Wieler Revue Tour Special in onze webshop!