Greg Van Avermaet: "Zo fris mogelijk aan Tour starten"

Greg Van Avermaet: "Zo fris mogelijk aan Tour starten"
  • Afbeelding van Greg Van Avermaet Greg Van Avermaet

Het herstel van Greg Van Avermaet verloopt voorspoedig na zijn val in de Ronde Van Vlaanderen, meldt Sporza. "Enkel nog wat pijn in de pols wanneer ik door putjes rijd". Het doel van de Belg is om zo fris mogelijk aan de start van de Tour de France te verschijnen.

Zaterdagochtend zat Van Avermaet alweer op de fiets. Hij wil zo snel mogelijk zijn comeback maken. "Normaal gezien start ik in de Ronde van Californië op 15 mei. In de Ronde van België ben ik er niet bij, omdat we daar niet starten als ploeg. Ik denk dat BMC vreest dat ik in de Ronde van België te gemotiveerd zou rondrijden. Het allerbelangrijkste nu is om fris aan de Tour-start te verschijnen".

"Het enige wat me nog zorgen baart is de pijn die ik heb als ik door putjes rijd." Zondag volgde de Belg ook de ontknoping in de Hel van het Noorden. "Het was niet plezant om te kijken, want ik had er zelf graag gereden. Wel vond ik het een mooie koers, waardoor ik toch nog heb kunnen genieten. Ik dacht wel steeds aan waar ik gekomen zou zijn als ik niet was gevallen. Dat blijft een raar gevoel", besluit Van Avermaet.