Hayman intens gelukkig met zege in favoriete koers

Hayman intens gelukkig met zege in favoriete koers

Matthew Hayman kroonde zich vandaag tot de verrassende winnaar van Parijs-Roubaix. Na afloop was de verwondering af te lezen van het gezicht van de 37-jarige Australiër. "Ik kan het niet geloven", was dan ook zijn eerste reactie na de koers. 

De aanloop van de wegkapitein van Orica-GreenEDGE ging dan ook absoluut niet over rozen. "Ik heb vijf weken geleden mijn arm gebroken in Omloop Het Nieuwsblad." Daardoor miste Hayman de voorbereidingskoersen op Roubaix. Hij reed enkel de Grote prijs Miguel Indurain en de Vuelta Ciclista a La Rioja na Het Nieuwsblad.

De wegen in Noord-Frankrijk kennen echter geen geheimen voor Hayman. Roubaix heeft namelijk een speciaal plekje in het hart van hem. Bovendien was dit de vijftiende keer dat hij aan de start stond van de kasseienklassieker. "Dit is mijn favoriete wedstrijd. De koers waar ik altijd over gedroomd heb om te winnen. Ik me zolang mogelijk gespaard en ervoor gezorgd dat ik uit de problemen bleef. Op Mons-en-Pevele had ik het lastig, maar ik kon nog terugkeren. We waren allemaal moe op het einde. Ik heb het spel meegespeeld in de laatste vijf kilometer."