Kelderman tevreden met top-10 notering

Kelderman tevreden met top-10 notering

In de afsluitende tijdrit in de Vuelta al Pais Vasco moest Wilco Kelderman genoegen nemen met een dertigste plaats. De klassementsman van LottoNL-Jumbo zakte daardoor van de achtste naar de tiende plek.

Kelderman geeft toe dat een beter resultaat er niet inzat tijdens de tijdrit. "Het moest uit mijn tenen komen", zo zegt hij op de site van LottoNL-Jumbo. "Het was een heel zware rit, met een super steile beklimming erin. Ik was niet goed op die beklimming en had toch wat last van mijn valpartij. Ik heb er een kapotte knie en wat blauwe plekken aan overgehouden, maar dat doet toch iets met je lichaam na zo'n zware etappe. Gelukkig heb ik het laatste stuk van de tijdrit goed gereden en mijn plaats in de top-10 veilig gesteld. Dat is het belangrijkste van deze week. Ik heb een mooi niveau laten zien en kan nu weer verder bouwen."

Ook ploegleider Addy Engels kan leven met de uiteindelijke uitslag van het klassement. "Het was ons doel om de top-10 te halen. Het team heeft het goed gedaan en het is mooi om te zien dat we er stonden op de belangrijke momenten. Wilco moest heel diep gaan om 10e te worden. Halverwege leek hij het niet te gaan halen, maar het tweede deel van zijn tijdrit was sterk. Het belangrijkste is dat hij een goed resultaat heeft behaald."