Contador plakt er waarschijnlijk een jaar aan vast

Contador plakt er waarschijnlijk een jaar aan vast

Door de dubbelslag van Alberto Contador op de slotdag in de Ronde van het Baskenland greep hij zijn eerste zege in de WorldTour dit jaar. In de tijdrit bleef El Pistolero Nairo Quintana en zijn grootste concurrent voor de eindzege, Sergio Henao, voor. 

Toch kwam de ritzege nog in gevaar vanwege de weersomstandigheden in Spanje, zo bevestigt Contador. "Ik reed behoedzaam en probeerde niet noodzakelijke risico's te vermijden en op een gegeven moment was ik dichtbij het verliezen van de etappe. Maar dat was secundair. Nu moet ik rusten en herstellen van een intense start van het seizoen", zo vertelt hij tegenover de site van zijn ploeg.

De Baskische fans konden ook rekenen op goedkeuring van de Madrileen. "De fans waren crazy vandaag bij de tijdrit. Ik beschouw de Baskische supporter als waarschijnlijk de beste in de wereld en sinds mijn amateurjaren heb ik een sterke link met deze plaats. Het was een genoegen om deze koers te rijden en te winnen. Ik wil deze zege opdragen aan al de fans en aan Oleg Tinkov voor zijn support, zijn passie en voor het mogelijk maken van dit team."

Het hoge niveau dat Contador al heel het jaar laat zien, heeft ervoor gezorgd dat Contador zijn beslissing om te stoppen aan het einde van het jaar heeft heroverwogen. "Recent heb ik gepeinsd en nagedacht over mijn toekomst en het meest waarschijnlijke is dat ik verder ga. Ik ben er zeker van dat dit niet de laatste keer was dat ik hier kom."