Vanmarcke: "Schaam me niet dat ik naar sportpsycholoog ga"

Vanmarcke: "Schaam me niet dat ik naar sportpsycholoog ga"

Eind februari bekende Sep Vanmarcke dat hij wel eens speelde met de gedachte om te stoppen met wielrennen. De Belg van LottoNL-Jumbo beleefde weinig plezier meer aan zijn sport, maar bleef toch doorzetten.

Tegen Sporza zegt Sep Vanmarcke dat hij inmiddels langs een sportpsycholoog gaat. "Het is misschien nog een taboe in Vlaanderen, maar ik schaam me er niet voor dat ik langs loop bij een sportpsycholoog", aldus Vanmarcke. "Ik ben een nuchter persoon, maar het kan geen kwaad om soms wat hulp in te roepen. Het is niet dat ik daar in de zetel lig, maar hij helpt me wel om te gaan met bepaalde situaties. We praten gewoon veel."

In het wielergekke België is de druk op Vanmarcke behoorlijk opgevoerd sinds zijn overwinning in Omloop Het Nieuwsblad op 24-jarige leeftijd. Niet iedereen kan met die druk omgaan, aldus de Belg.

"Het kan geen kwaad om even los te komen van jezelf en jezelf een spiegel voor te houden", vervolgt hij. "Hij helpt mij daarbij en ik koers weer bevrijd. Ik ben klaar voor het tweede deel van mijn carrière. Niet iedereen kan op jonge leeftijd scoren."

Vanmarcke start vandaag als kopman van LottoNL-Jumbo in E3 Harelbeke.