Contador: "Lastig om Quintana te verslaan"

Contador: "Lastig om Quintana te verslaan"

Alberto Contador deelde gisteren de eerste speldenprik uit, maar daarna was het de beurt aan Nairo Quintana. De Colombiaan van Movistar demarreerde en Il Pistolero kon hem niet volgen. "Het zal lastig worden om Movistar te verrassen, gezien het profiel van de resterende ritten."

Alberto Contador moest gisteren in de Ronde van Catalonië vijftien tellen toestaan op Nairo Quintana. De kleine Colombiaan van Movistar versnelde in de finale van de koninginnenrit en Contador kon hem niet volgen. In het algemeen klassement kijkt de Tinkoff-kopman tegen een achterstand van 8 seconden aan ten opzichte van Quintana.

"Quintana heeft nu de kans om deze ronde te winnen en ik kan hem alleen maar feliciteren", reageert Contador na afloop. "We moeten natuurlijk afwachten wat er gaat gebeuren, maar Movistar heeft een sterke ploeg en rijdt met de intentie om het algemeen klassement te winnen. Het zal lastig worden om hen te verrassen, gezien het profiel van de resterende ritten. Het belangrijkste nu is dat ik volledig herstel van de inspanning van donderdag en me richt op de laatste etappes."