"Cav kan Tour uitrijden en medaille op Spelen halen"

"Cav kan Tour uitrijden en medaille op Spelen halen"

Mark Cavendish heeft een druk jaar voor de boeg. De Brit wil een goed wegseizoen rijden, maar ook op de baan tijdens de Olympische Spelen presteren. Geen enkel probleem, zegt teambaas Brian Smith van Dimension Data.

Het is het dilemma voor veel wielrenners: de einddatum van de Tour de France (zondag 24 juli) en de begindatum van de Olympische Spelen (vrijdag 5 augustus). Tel daarbij op de verscheping van Europa richting het Zuid-Amerikaanse Brazilië en het is een lastig puzzel.

Maar teammanager Brian Smith van Dimension Data denkt dat het voor Mark Cavendish geen enkel probleem is om de Tour de France uit te rijden en nog een medaille te halen op het onderdeel omnium tijdens het olympische toernooi. Dat staat haaks op de woorden van technisch directeur Shane Sutton van British Cycling, die vindt dat Cav voortijdig moet afstappen in Frankrijk.

"We moeten maar eens om de tafel gaan zitten met British Cycling omdat ze zeggen dat hij vroegtijdig uit de Tour de France moet stappen", aldus Smith tegen Cyclingweekly. "De Tour is een groots evenement voor Dimension Data en Deloitte. We moeten kijken wat het beste voor hen is en het beste voor Cavendish. Ik denk dat hij zowel de volledige Tour en de Spelen kan doen en hij denkt dat ook."