Dumoulin & Ten Dam over Parijs-Nice: etappe 3,7 en 8 sleutelritten

Dumoulin & Ten Dam over Parijs-Nice: etappe 3,7 en 8 sleutelritten

Zondag staat Parijs-Nice op het programma en voor Giant-Alpecin een koers om naar uit te kijken. Met Tom Dumoulin en Laurens Ten Dam heeft de ploeg een renner in huis die kort in het klassement kan eindigen en een renner die lang voor ondersteuning in de bergen kan zorgen.

Tom Dumoulin richt zich in eerste instantie eerst op de proloog. "Ik hoop op een goede proloog en vanuit daar een sterke vertrekpositie te hebben. Daarna bekijk ik het dag voor dag. De wind kan namelijk in de eerste dagen ook nog wel eens een factor zijn die al voor de eerste verschillen kan zorgen".

Laurens ten Dam heeft ook zin in de koers. Hij heeft goed kunnen trainen. "Ik heb goed kunnen trainen in de Verenigde Staten. Parijs-Nice wordt mijn eerste wedstrijd van het seizoen en ik kijk ernaar uit om met mijn nieuwe ploegmaats te starten. Ik wil vooral Dumoulin helpen in de bergen. Vooral rit drie, zeven en acht zijn belangrijk".

In Parijs-Nice 2014 wist Tom Jelte Slagter in rit drie te winnen. Hij versnelde toen op de klim waar nu de finish ligt met een maximaal stijgingspercentage van 25%. Tijdens rit 5,7 en 8 moet er ook  flink geklommen worden. In de voorbeschouwing die snel op de website verschijnt is meer informatie te lezen over Parijs-Nice 2016.