Tour-organisatie lijdt verlies van drie ton

Tour-organisatie lijdt verlies van drie ton

Het project van de Tour-start heeft de organisatie een verlies van ruim drie ton opgeleverd. In eerste instantie bedroeg de begroting 15,4 miljoen euro, maar het project sloot af met een tekort van 386.200 euro.

Die extra kosten werden onder meer veroorzaakt door hittemaatregelen (onder meer extra watertappunten). De hitte van van de zomer zorgde ervoor dat Utrecht 150.000 euro meer kwijt was dan in eerste instantie begroot. Verder waren er minder inkomsten uit parkeren door een succesvolle OV/fiets campagne en lagere inkomsten vanuit private partners.

Desondanks heeft de Tourstart in Utrecht de stad en de regio zo’n 25 miljoen euro opgeleverd. Volgens onderzoekers van de Universiteit Utrecht was het grootste jaarlijkse sportevenement één groot succes. Het onderzoek van de universiteit sluit aan op de bevindingen van de gemeente zelf. Ook de bezoekers van het evenement waren meer dan tevreden. De organisatie krijgt een 8,4 voor het weekend van de Tourstart en een 8,2 voor het activatieprogramma. De universiteit geeft aan het een prestatie te vinden dat het evenement met een relatief beperkt budget is gerealiseerd.