Leukemans gedwongen te stoppen

Leukemans gedwongen te stoppen

Björn Leukemans heeft noodgedwongen een punt achter zijn loopbaan moeten zetten. De ervaren Belg kon geen nieuwe ploeg meer vinden nadat eerder in het jaar zijn contract bij Wanty-Groupe Gobert niet werd verlengd.

Tegenover Het Nieuwsblad reageerde Leukemans op het nieuws. “Ik wilde nog koersen in 2016, maar anderen hebben daar anders over beslist. Ik had een beter afscheid verdiend na onze jarenlange samenwerking.”

Leukemans was geen veelwinnaar, maar deed wel altijd mee in de voorjaars- en Ardennenklassiekers. De 38-jarige Vlaming won in zijn loopbaan tot vier keer toe de Druivenkoers en won bovendien een etappe in de Ronde van Oostenrijk. Leukemans moest in zijn carrière ook zien af te rekenen met dopingproblemen. In 2007 werd hij kort voor het WK betrapt, nadat ook de contra-expertise positief werd bevonden, werd Leukemans ontslagen door zijn toenmalige ploeg Predictor-Lotto. Hij werd weliswaar niet geschorst, omdat hij zijn tweejarige schorsing met succes wist aan te vechten.

Belangrijkste resultaten Leukemans:

4de Ronde van Vlaanderen (2010)4de Parijs-Roubaix (2007)7de Amstel Gold Race (2005, 2011, 2013)9de Luik-Bastenaken-Luik (2011)13de Wereldkampioenschap (2007)