Van der Poel zegeviert in wereldbeker

Van der Poel zegeviert in wereldbeker

Mathieu van der Poel heeft de wereldbekermanche van Heusden-Zolder gewonnen. Op het WK-parkoers reed de jonge Nederlander al vroeg op kop met Lars van der Haar en Kevin Pauwels, maar die konden niets doen tegen het geweld van Van der Poel. De Belg Pauwels zou als tweede over de streep komen en Van der Haar werd derde.

Al vroeg in de wedstrijd kwamen Van der Haar en Van der Poel op kop van de koers. De enige die na een achtervolging nog terug wist te komen was Kevin Pauwels. Pauwels moest daarna echter weer een paar keer een gaatje laten, maar wist toch steeds terug te komen. Op het tweede gedeelte van het parkoers was Van der Poel te sterk voor zijn twee kompanen. Met twee rondes te gaan liet hij zijn concurrenten achter, mede doordat Van der Haar moest zien af te rekenen met materiaalproblemen. De renner van Giant-Alpecin reed precies op het moment dat Van der Poel demarreerde lek.

Lars Boom, die zijn eerste cross sinds jaren reed, kon geen rol van betekenis spelen in de wedstrijd. Doordat Boom achter aan de start stond kon hij nooit aan de kop van koers verschijnen. De Astana-renner eindigde ver in de achterhoede, met een 43ste plaats.