Transferupdate: Etixx-Quick Step versterkt sprinttrein met Richeze

Transferupdate: Etixx-Quick Step versterkt sprinttrein met Richeze

Nu het seizoen op zijn einde loopt, beginnen de teams voor volgend jaar steeds meer contouren te krijgen. Wielerrevue zet de belangrijkste ontwikkelingen op een rijtje.

Met het binnenhalen van Marcel Kittel heeft Etixx-Quick Step zijn gewenste afmaker binnengehaald. Aangezien Kittel altijd kon vertrouwen op een treintje bij Giant-Alpecin, heeft de Belgische formatie Maximiliano Richeze vastgelegd als steun. De Argentijn heeft zich voor twee jaar verbonden aan de ploeg van Patrick Lefevere.

Oliver Zaugg verruilt Tinkoff-Saxo voor IAM Cycling. De winnaar van de Ronde van Lombardije van 2011 moest net als Bruno Pires, Edward Beltran en Jevgeni Petrov zijn huidige ploeg verlaten. Die laatste drie hebben nog geen nieuwe ploeg gevonden.

Ruben Plaza rijdt volgend jaar in dienst van Orica-GreenEdge. Het Australische team maakte dat vandaag bekend. De 35-jarige Spanjaard moet de gebroeders Yates en Esteban Chaves bijstaan volgend jaar. Dit jaar won Plaza in dienst van Lampre-Merida zowel een etappe in de Tour de France als in de Ronde van Spanje. De Fransman Francis Mourey doet een stapje terug. Volgend jaar is de wegrenner annex veldrijder te bewonderen op het ProContinental-niveau bij Fortuneo-Vital Concept. Mourey reed de voorgaande jaren in dienst van FDJ. Hayden Roulston zien we volgend jaar helemaal niet meer terug op de weg. De Nieuw-Zeelander van Trek gaat zich toespitsen op de baan. Een gouden medaille op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro is zijn doel.

Sean de Bie en Stig Broeckx zijn ook volgend jaar te zien in het tenue van Lotto Soudal. De twee jonge Belgen kwamen contractverlenging overeen.