Bauke Mollema grijpt eindzege in Tour of Alberta

Bauke Mollema grijpt eindzege in Tour of Alberta
  • Afbeelding van Bauke Mollema Bauke Mollema

Bauke Mollema heeft het eindklassement in de Tour of Alberta gegrepen. Op de slotdag van de Canadese wedstrijd kwam de Groninger niet meer in de problemen. De slotetappe werd gewonnen door Giant-Alpecin sprinter Nikias Arndt.

In de laatste kilometer nam Hincapie Racing Team brutaal de leiding in dienst van Dion Smith. Daarachter zat het duo van Giant-Alpecin en precies op het goede moment ging Ramon Sinkeldam aan. Van het werk van de Nederlander wist ploeggenoot Nikias Arndt dankbaar te profiteren. Michael Matthews strandde achter Arndt op een tweede plaats en op drie eindigde de verrassend goed presterende Dion Smith. Wouter Wippert was op een vierde plaatst de beste Nederlander.

De positie van Mollema kwam geen moment in gevaar. Mollema zat attent van voren in de aanloop naar de massasprint. Het is voor Mollema de eerste overwinning in een eindrangschikking in zijn profcarrière. Hij bleef Adam Yates en Tom Jelte Slagter voor.

Na afloop sprak Mollema zijn blijdschap uit over de week van het team. ‘’De week kon niet beter beginnen voor ons met de winst in de ploegentijdrit. Dat is denk ik de reden dat ik heel de week aan de leiding stond en uiteindelijk het algemeen klassement kon winnen. De bergop finishes waren moeilijk, maar de ploegentijdrit was de sleutel voor ons deze week. Het is mooi voor mij omdat het enkele jaren geleden is dat ik een algemeen klassement wist te winnen. Het was een geweldige week.’’, besluit Mollema.