Eneco Tour vandaag: Rondje Breda

Eneco Tour vandaag: Rondje Breda

Na de kleine Elfstedentocht van gisteren is het peloton inmiddels neergestreken in Brabant voor de tweede etappe van de Eneco Tour. Weet Elia Viviani de rode leiderstrui te verdedigen? Of kan Moreno Hofland iets voor eigen publiek?

Het was gisteren toch een kleine verrassing dat de Italiaan van Sky André Greipel te snel af was in Bolsward. De Duitser leek een goede positie te hebben maar kwam te vroeg op kop en werd nog gepasseerd door Viviani, Danny van Poppel en Jempy Drucker. Vandaag zal de Gorilla revanche willen nemen, en daarom is hij andermaal topfavoriet voor de dagzege.

De concurrentie zal weer uit de hoek van klassementsleider Viviani moeten komen. De Italiaan reed praktisch geen wedstrijden meer sinds de Giro, maar liet gisteren al zien geen ritme nodig te hebben. Ook het sterke optreden van Van Poppel vraagt natuurlijk om een vervolg, maar het zou zomaar kunnen zijn dat Trek vandaag voor Giacomo Nizzolo zal rijden. Een andere kanshebber is Moreno Hofland. Afkomstig uit Roosendaal rijdt de sprinter van Team LottoNL-Jumbo een thuiswedstrijd. Wat zou er mooier zijn dan dat op te fleuren met een etappezege?