Transferwindow: Txurruka, Tronet, Martinelli en Europcar

Transferwindow: Txurruka, Tronet, Martinelli en Europcar

Sinds 1 augustus is de transferwindow in het wielrennen weer geopend. Nu mogen renners officieel van ploeg veranderen. Wieler Revue zet de belangrijkste ontwikkelingen op een rijtje.

Zo zal rasaanvaller Amets Txurruka (foto) de overstap maken naar Orica GreenEGDE. De Bask, nu nog rijdend voor Caja Rural, gaat voor één jaar tekenen bij de Australische ploeg. Het is voor Orica al de tweede versterking, na Juul Jensen (Tinkoff-Saxo).

Ook Steven Tronet heeft een nieuwe ploeg. De Franse kampioen maakt de overstap van Auber 93 naar Fortuneo-Vital Concept, de opvolger van Bretagne Séché Environnement. Zo zal de Franse driekleur volgend jaar nog vaker te zien zijn.

Davide Martinelli maakte eerder deze week een droomtransfer van Colpack naar Etixx Quick-Step. De Italiaan van 22 jaar tekent een contract voor 2 seizoenen bij de Belgische formatie. Martinelli is zelf in de zevende hemel met zijn transfer: ''Ik hou van de Belgische koersen en klassiekers, en er is wat dat betreft geen betere ploeg om voor te rijden.''

En dan blijft er nog het verhaal rondom de Europcarploeg. Nog steeds is er geen groen licht voor een vervolg van het wieleravontuur onder leiding van Jean-René Bernaudeau, maar toch blijven de renners hun ploegleider trouw. Zo zouden er al plannen zijn om de sprinttrein van Bryan Coquard verder uit te breiden. De Fransman werd dit jaar al tweede op de Champs-Elysées en wordt gezien als één van de grootste Franse sprinttalenten.