Bardet gaat voor top vijf in Luik-Bastenaken-Luik

Bardet gaat voor top vijf in Luik-Bastenaken-Luik

Romain Bardet is behoorlijk ambitieus voor Luik-Bastenaken-Luik. De Franse klimmer van AG2R-La Mondiale mikt op een top vijf-notering in de laatste heuvelklassieker van dit voorjaar. Dat zegt hij in gesprek met Cyclingnews.

Tijdens de editie van vorig jaar, gewonnen door Simon Gerrans, finishte Bardet na een oersaaie koers als tiende. Deze keer wil hij het graag nog beter doen. ,,Ik verwacht een zwaardere koers met het nieuwe parkoers en hoop dichtbij de top vijf te komen. Top vijf is het doel voor de komende jaren. De nieuwe beklimmingen zijn beter voor onze ploeg en ik hoop in de finale iets te kunnen ondernemen."

Bardet verkiest de Ronde van Trentino dit jaar als voorbereiding boven de Amstel Gold Race en de Waalse Pijl. Een bewuste keuze, zo zegt hij zelf. ,,Wedstrijden zoals de Amstel en de Waalse Pijl zijn heel stressvol, je moet de hele dag van voren koersen om valpartijen te vermijden. Sinds ik drie jaar geleden prof werd heb ik het altijd zo gedaan. Nu wilde ik een andere manier vinden om me voor te bereiden op Luik."