Nieuwe comeback voor Kristin Armstrong

Nieuwe comeback voor Kristin Armstrong

Kristin Armstrong keert terug in het vrouwenpeloton. De tweevoudig olympisch kampioene tijdrijden (2008, 2012) nam drie jaar geleden voor de tweede keer in haar carrière afscheid van het wielrennen, maar heeft nu dus besloten tot een nieuwe comeback.

Dat maakte de 41-jarige Amerikaanse, die in 2006 en 2009 ook al eens wereldkampioene in de chronorace werd, gisteravond via Twitter en Facebook bekend. De carrière van Armstrong duurde aanvankelijk van 2003 tot 2009, waarna ze in 2011 haar comeback maakte en daarbij haar olympische titel met succes verdedigde. Na de Olympische Spelen van London in 2012 leek ze het wielrennen definitief de rug toe te keren.

Dat blijkt nu dus niet het geval. ,,Ik ben nog altijd een groot fan van de sport, en dan vooral van de vrouwentak", zegt Armstrong. ,,Na mijn pensioen in 2012 heb ik gezien hoe geweldig het vrouwenwielrennen gegroeid is. Niet alleen in Amerika, maar over de hele wereld. Daarom keer ik terug: ik hoop dat ik kan bijdragen aan de sportieve strijd, zodat de sport zich nog verder ontwikkelt."