Route Parijs-Nice 2015 uitgelekt

Route Parijs-Nice 2015 uitgelekt

Het Parcours van de 73e editie van Parijs-Nice (8-15 maart) is uitgelekt. De Franse website Velowire heeft beslag weten te leggen op een officieel document van organisator ASO met daarin het etappeschema.

De Franse rittenkoers begint op zondag 8 maart met een 6,7 kilometer lange proloog met start en finish in Maurepas, even ten westen van Parijs. Rit vijf finisht bovenop de Croix de Chaubouret, een pittige beklimming in het Centraal Massief. Op de slotdag staat naar alle waarschijnlijkheid de traditionele tijdrit naar de top van de Col d'Èze op het programma, maar daarover geeft het document nog geen uitsluitsel. Op 3 februari is de officiële presentatie van de route in Versailles.

Etapppeschema Parijs-Nice 2015 (UCI WorldTour)

Proloog: Maurepas – Maurepas, 6.7 kmEtappe 1: Saint-Rémy-lès-Chevreuse – ContresEtappe 2: Zoo Parc de Beauval – Saint-Amand-MontrondEtappe 3: Saint-Amand-Montrond – Saint-Pourçain-sur-SiouleEtappe 4: Varennes-sur-Allier – La Croix de ChaubouretEtappe 5: Saint-Etienne – Rasteau, 192 kmEtappe 6: Vence – NiceEtappe 7: Nice – Col d’Èze? (ITT)