Elferink verdedigt mtb-marathontitel met succes

Elferink verdedigt mtb-marathontitel met succes

De titel bij de mannen ging met Bram Rood naar een echte marathonbiker. Maar ook bij de elite-vrouwen was de gouden medaille op het NK mountainbike marathon voor iemand die het rijden van lange afstandswedstrijden boven aan haar lijstje heeft staan. Hielke Elferink bleef zondagmiddag na 4 uur 46 minuten koers Jolien Janssen (zilver) en Anne Terpstra (brons) meer dan vijf minuten voor. De renster van het Zwitserse Wheeler-iXS verdedigde daarmee haar tweede titel op rij.

"Ik ben denk ik nóg blijer ben dan vorig jaar", sprak Elferink na afloop van de 110 kilometer lange race opgetogen. "Nu was ik een van de favorieten. Ik voelde daardoor wel wat meer druk. Maar ik voelde me ook wel heel goed. Dat voelde ik me twee weken geleden al tijdens de Swiss Epic (meerdaagse in Zwitserland, red.), maar ik twijfelde toch of ik het zou trekken twee weken na zo'n zware belasting. En dit is natuurlijk ook andere koek, hier gaat het veel sneller. Maar daarom was ik ook zo blij met het slechte weer. Daarom liep het veel zwaarder. Dat zijn wel de omstandigheden waar ik van hou."

In de overige categorieën gingen de titels naar Nick van den Heuvel (Masters 1), Wil Baselmans (Masters 2) en Maarten Janssen (Amateurs). (Foto: Eric Oirbons)