Nibali naar plek twee in WorldTour, Contador houdt leiding

Nibali naar plek twee in WorldTour, Contador houdt leiding

Vincenzo Nibali is door de winst in de Tour de France opgeklommen naar plek twee op de WorldTour ranglijst. De Italiaan, die voor de Ronde van Frankrijk plek veertig bezette, neemt de plaats op de ranglijst over van Nairo Quintana, die op dit moment vierde staat op de ranglijst. Alberto Contador heeft ondanks zijn vroege beëindiging van de Tour nog de leiding in de WorldTour.

Alejandro Valverde steeg van plek zes naar plek drie op de ranglijst, met een totaal van 382 punten. Alexander Kristoff deed met zijn twee etappeoverwinningen ook goede zaken. De Noor maakte een sprong de zeventiende naar de elfde plek. Jean-Christophe Péraud, Tejay van Garderen en Romain Bardet veroverden door hun goede klassementen een plek in de top-twintig.

Lars Boom en Steven Kruijswijk behaalden deze Ronde van Frankrijk hun eerste punten in de WorldTour. Boom won de vijfde etappe, waardoor hij nu op de 90ste plek staat met twintig punten. Steven Kruijswijk eindigde als vijftiende in het algemeen klassement, wat hem zestien punten voor de WorldTour opleverde. Hiermee staat de Belkin-renner op plek 92 van de ranglijst.

Zie hieronder de volledige WorldTour stand (www.uciworldtour.com).