Plugge: 'Interesse van heel serieuze bedrijven'

Plugge: 'Interesse van heel serieuze bedrijven'

Direct na het besluit van Belkin om te stoppen met sponsoren werd ploegmanager Richard Plugge overstelpt met berichten van geïnteresseerde bedrijven. Veel kleine partijen maar ook grote spelers, zo vertelde hij gisteren op Radio 1. ,,Na de bekendmaking dat Belkin stopte kregen we direct tientallen mails en telefoontjes. Daar zaten ook een aantal heel serieuze bedrijven bij. Er zijn grote bedragen met de sponsoring van onze ploeg gemoeid dus voor we op een partij reageren, bekijken we eerst hoe haalbaar iets is. Daarnaast hebben we nog veel contact met bedrijven die we spraken toen we nog Blanco waren."

TransfersIn het ideale scenario zou Plugge 'kort na de Tour' een nieuwe geldschieter willen vastleggen. Toch beseft hij zich ook dat verschillende renners inmiddels gesprekken hebben gevoerd met andere ploegen. De zaakwaarnemer van Wilco Kelderman gaf vorige week al aan gesprekken te zullen voeren tijdens de Ronde van Zwitserland. Toch wanhoopt Plugge niet. ,,Bijna alle renners hebben gezegd dat ze ons te tijd geven. Ongetwijfeld gaan ze tijdens de Tour en zelfs nu al in gesprek met andere ploegen, maar ze hebben wel aangegeven hun keuze uit te willen stellen."

Ondertussen loopt er een crowdfundingsactie waarbij fans van de ploeg geld kunnen doneren. Volgens Plugge loopt de actie storm, met al 2200 deelnemers. Goede resultaten in wedstrijden dragen daaraan bij. ,,We hebben aanvallend gekoerst in Zwitserland, en daar reageren de fans positief op. Het is lekker om die reacties mee te nemen naar een gesprek met een potentiële sponsor."