Ultiem comfort met de Canyon Endurance CF

Ultiem comfort met de Canyon Endurance CF

Canyon breidt uit met de Endurance CF-reeks, die helemaal om comfort draait. Waar Canyon in eerste plaats vooral een doelgroep had in wedstrijdfietsers, proberen ze met deze nieuwe reeks een andere doelgroep aan te spreken. De modellen hebben qua uiterlijk en techniek dezelfde karakteriserende eigenschappen als de Ulimate CF SL-types. Speciale VCLS technologie en Sport Geometrie geven de Endurance serie volgens de fabrikant een nieuwe standaard op het gebied van comfort en ergonomie.

De geometrie van de Endurance CF maakt de fiets uitermate geschikt voor langere tochten. Door deze houding verlaagt de druk op de schouders en rug. De VCLS technologie staat voor Vertical Comfort Lateral Stiffness. De stijfheid gaat door de comfort-eigenschappen niet verloren. Dankzij deze technologie absorbeert het frame trillingen en stuurt het beter en directer. Een stijve achterbrug in laterale richting, een brede onderbuis en Canyons gepatenteerde Maximus Seattube zitbuis zijn nog enkele eigenschappen van de nieuwe Canyon.

De prijzen starten bij 1899 euro met een Ultegra-afmontage en DT Swiss-wielen. Het absolute topmodel met Dura Ace en DT Swiss-wielen is verkrijgbaar voor 2799 euro.