SRAM gooit hoge ogen met nieuwe cyclocross-groep

SRAM gooit hoge ogen met nieuwe cyclocross-groep

De SRAM Force CX1 is dé topgroep van SRAM voor de veldrijders in 2014. De groep, met nieuwe remsystemen, wordt in april 2014 gepresenteerd. Cantilever remmen, hydraulische - en mechanische schijfremmen zullen onderdeel van deze introductie zijn. De nieuwe SRAM Force CX1 groep is een compleet nieuw en prestatiegericht 1x11-cyclocross schakelsysteem. De Amerikaanse fabrikant heeft hiervoor de revolutionaire SRAM XX1-technologie als basis gebruikt. Dat zorgt voor een aantal speerpunten, maar vooral het gewicht (slechts 1700 gram) en het extreem soepel schakelen springen eruit.

'Nooit meer wisselen'Veldrijder Bart Wellens toont zich blij met de ontwikkelingen. ,,Bij het veldrijden moet je elke tien seconden schakelen. In België hebben we ontzettend veel verschillende parkoersen en vroeger moest ik elke keer van cassette wisselen. Met deze nieuwe 1X11 hoeft dat niet meer. Daar ben ik heel blij mee.”

Product: SRAM Force CX1Vertandingen: 38, 40, 42, 44 en 46Gewicht: ongeveer 1700 gramAviesprijs: +/- €980,-Beschikbaarheid: Juli 2014Meer informatiesram.com