Lefevere sluit contractverlenging Alaphilippe niet uit: 'Hij maakt deel uit van onze familie'

Patrick Lefevere is ervan overtuigd dat Julian Alaphilippe bij The Wolfpack wil blijven en zelf wil hij de sympathieke Fransman ook graag houden.

Alaphilippe

Het huwelijk tussen Soudal Quick-Step en Julian Alaphilippe lijkt op de klippen te lopen. De Fransman is sinds zijn laatste wereldtitel een schim van zichzelf en daar is Patrick Lefevere allesbehalve tevreden mee. De grote baas van The Wolfpack blijft Alaphilippe een miljoenensalaris betalen, maar krijgt daar weinig voor terug.

Lefevere haalde de voorbije jaren herhaaldelijk in het openbaar uit naar de tweevoudige wereldkampioen. De laatste keer liep dat een beetje uit de hand omdat hij ook de vrouw van Alaphilippe viseerde. Lefevere zei in een interview dat Alaphilippe 'onder de sloef ligt' bij Marion Rousse. Later excuseerde hij zich voor die uitspraken.

Franse interesse

Intussen trekken de Franse ploegen Cofidis en TotalEnergies aan zijn mouw. Met die laatste ploeg zou Alaphilippe zelfs al gepraat hebben. Lefevere is er echter van overtuigd at Alaphilippe het liefst bij The Wolfpack zou blijven en ook Lefevere zou hem eigenlijk graag willen houden.

'Misschien is het voor hem tijd voor een nieuwe uitdaging, maar er zitten altijd twee partijen aan tafel", zegt Lefevere in een interview met GCN. "Ik weet dat zijn manager wil praten. En praten kost niets."

Alaphilippe is bezig aan zijn elfde seizoen bij Quick-Step en reed als prof nooit voor een andere ploeg. Zijn sterrenstatus is hij intussen kwijtgespeeld aan Remco Evenepoel. "Tijden veranderen. Misschien moet hij uitkijken naar een nieuwe ploeg, maar ik denk echt niet dat dat is wat hij wil."

Niet elke dag vrede

"Ik denk echt dat hij wil blijven, maar ik ga niet voor mijn beurt spreken, want als ik iets zeg, wordt het soms verkeerd begrepen. Hij maakt deel uit van de familie. Akkoord, soms hebben we een discussie en wordt het opgeblazen, maar dat is familie. Als je getrouwd bent, is het niet elke dag vrede."

"Als je in een team met 85 mensen zit, is het normaal dat er enige discussie of enige wrijving is, maar uiteindelijk zijn we volwassenen genoeg en als je aan tafel kunt zitten, het kunt uitpraten en face-to-face kunt spreken, dan is het geen probleem."

Verder laat Lefevere zich niet opjagen door de Franse interesse. "Er gaan leuke geruchten rond die een eigen leven kunnen leiden, maar het is ook gratis publiciteit. Het is de taak van de agenten om aan ons en de buitenwereld te laten zien dat er interesse is, omdat dit de prijs acceptabel houdt."

Nieuws
  • Cor Vos