Marianne Vos wint met overmacht massasprint in derde etappe Vuelta

Marianne Vos heeft op haar 36e alle grote kanonnen geklopt in een massasprint.

Vuelta

Op dag drie kregen de rensters in de Vuelta Femenina een heuvelachtige etappe voorgeschoteld. De grootste hindernis was Alto Fuente de Rubielos (5.9 km, 6.3%). Marta Cavali, Anna Henderson, Clara Emond en Sabrina Stultiens kwamen gisteren ten val en verschenen niet aan de start. Onderweg gooide ook Emma Norsgaard de handdoek in de ring.

Ondanks het aantrekkelijke parkoers, was er weinig animo voor een vroege vlucht. Mireia Benito (AG Insurance) glipte dan maar in haar ééntje weg uit het peloton. Vijf Nederlandse en een Australische gingen in de tegenaanval, maar zij werden even later weer ingerekend door het peloton.

Benito bleef eenzaam voorop rijden. Het peloton reed aan een slakkentempo door de regio Aragón, waardoor de Spaanse tijdritkampioene een voorsprong van ruim vijf minuten kon uitbouwen. In het peloton schoten ze in de finale dan toch wakker. Op 7.7 kilometer van de streep zat de 120 kilometer lange solo-aanval van Benito erop.

Net voorbij de boog van de drie kilometer kwam het nog tot een grote valpartij, waardoor het peloton in twee stukken brak. De rensters die recht bleven gingen in Teruel sprinten om de zege. Marianne Vos trok aan het langste eind. Ze klopte Charlotte Kool en de Canadese Olivia Baril met meerdere fietslengtes. Beelden en uitslag:

Morgen zal er naar alle waarschijnlijkheid voor de derde dag op rij gesprint worden. Het parkoers van de vierde etappe is 'Spaans vlak', zonder gecategoriseerde beklimmingen. De Laatste 80 kilometer lopen in licht dalende lijn richting finishplaats Zaragoza.

Nieuws
  • Cor Vos