'Team Visma | Lease a Bike strijdt met onder meer INEOS Grenadiers om diensten Lenny Martinez'

Team Visma | Lease a Bike is volop bezig met versterkingen voor volgende jaren. Een van de renners die op de radar staan: Lenny Martinez.

Martinez

De Franse klimmer rijdt een topseizoen namens Groupama-FDJ. Zo won hij de Classic Var, Trofeo Lagueglia en Tour du Doubs, en reed hij naar ereplaatsen in Strade Bianche (8ste), de Ronde van Catalonië (7de) en Ronde van Romandië (8ste). Normaal wordt de Vuelta a España zijn grote doel in 2024.

Ook naast de fiets speelt veel rondom de 20-jarige klimmer, want hij is aan het eind van het seizoen zonder contract. Bahrain-Victorious zou hem een riant offer hebben geboden, en volgens het geruchtencircuit was hij zo goed als rond met de ploeg, maar nu blijken er toch nieuwe ontwikkeling rondom Martinez.

Blijven bij Groupama-FDJ

Vader Miguel zegt het volgende in gesprek met Ouest France. "Er is nog helemaal niets definitief met Bahrain Victorious. Er zijn in totaal drie andere teams die hem willen hebben, en er is dus nog niets zeker. Naast Bahrain Victorious willen ook INEOS Grenadiers en Team Visma | Lease a Bike hem hebben. Maar als het aan Lenny ligt, geeft hij er de voorkeur aan om bij Groupama-FDJ te blijven."

Er is één maar: de Franse ploeg blijft op financieel vlak achter. "Maar er is wel de steun van renners als David Gaudu, en dat is zeer belangrijk. Ze doen echt hun best." Bij Team Visma | Lease a Bike hebben ze goede ervaringen met het halen van Franse renners, getuige de ontwikkeling van Christophe Laporte in Nederlandse dienst.

Nieuws
  • Cor Vos