Team Visma | Lease a Bike onthult selectie voor Giro d'Italia, zonder Koen Bouwman: 'Tevreden als we meer dan één rit winnen'

Team Visma | Lease a Bike heeft haar selectie voor de Giro d'Italia wereldkundig gemaakt. 

Kooij

Die selectie lag al grotendeels vast, maar er zit uiteindelijk toch nog een verrassing in. Koen Bouwman, die afgelopen week ziek afstapte in de Ronde van Romandië, is niet fit genoeg om te starten. De tweevoudig-etappewinnaar van 2022 wordt vervangen door Tim van Dijke, die ook al een goed maar lang voorjaar reed.

Zo staat er een heel andere selectie aan de start dan voor het seizoen bepaald, want ook Wout van Aert en Wilco Kelderman moesten verstek laten gaan. Ploegleider Marc Reef: "Koen zou Wilco vervangen, maar hij werd ziek tijdens de Ronde van Romandië. Koen zal op zijn beurt vervangen worden door Tim van Dijke. Hij, Edoardo Affini en Christophe Laporte zullen de sprinttrein van Olav Kooij versterken. Hij zal daarnaast in bepaalde ritten de kans krijgen om zelf een resultaat te behalen."

Etappezeges

Naast de genoemde namen staan ook Robert Gesink, Attila Valter, Jan Tratnik en Cian Uijtdebroeks aan de start. Zij moeten de ploeg vertegenwoordigen in het (midden)gebergte. "Cian mag zijn kans gaan in het klassement. De insteek is vooral om te leren. We gaan zien waartoe hij de komende weken in staat is. Het vertrouwen is er zeker. We werken nu een aantal maanden samen, en dat bevalt goed. We weten steeds meer wat we aan elkaar hebben."

Het doel voor de Giro d'Italia ligt echter bij het winnen van etappes. "We kunnen wel stellen dat we tevreden zijn als we meer dan één rit winnen. Met een ploeg die op meerdere fronten kan meestrijden voor overwinningen, staan we met vertrouwen aan de start."

Nieuws
  • Cor Vos