Geweldig nieuws! Jonas Vingegaard fietst weer buiten: 'Ik voel me goed, verbeter dag na dag'

Mooi nieuws vanuit het Team Visma | Lease a Bike-kamp: Jonas Vingegaard kan eindelijk weer buiten fietsen.

Vingegaard

Het verhaal is bekend: Vingegaard was een van de grootste slachtoffers van de zware val in de Ronde van Baskenland. De tweevoudig-Tourwinnaar brak daarbij zijn sleutelbeen, ribben en liep een geperforeerde long op. Pas na twaalf dagen mocht hij het ziekenhuis verlaten.

Deelname aan de Tour de France leek haast onmogelijk, maar Merijn Zeeman liet onlangs in gesprek met WielerFlits weten dat ze bij de ploeg deelname zeker nog niet uitsluiten. Nu blijkt ook dat Vingegaard eindelijk weer op de weg kan trainen. De Tour de France begint op zaterdag 29 juni, waardoor hij dus nog de nodige tijd heeft om zichzelf in vorm te rijden.

Vingegaard op het sociale media-account van zijn ploeg: "Dit is de eerste keer dat ik weer op de fiets zit om buiten te rijden. Het is fijn om weer normaal te kunnen fietsen, en weer de weg op te kunnen voelt geweldig. Ik kijk ernaar uit om de volgende stappen te zetten."

"Ik voel me goed, ik verbeter iedere dag. Ik moet nog steeds herstellen van een aantal blessures, maar het gaat steeds beter. Natuurlijk hoop ik erbij te zijn in de Tour de France, maar we weten niet precies hoe mijn herstel zal verlopen en hoe mijn vorm zal zijn. Ik zal er in elk geval alles aan doen om in topvorm te zijn."

Nieuws
  • Cor Vos