Strade Bianche, Milaan-Sanremo en Tirreno-Adriatico gaan door

Goed nieuws. Organisator RCS Sports bevestigt dat Strade Bianche (7 maart), Tirreno-Adriatico (11-17 maart) en Milaan-Sanremo (21 maart) gewoon doorgaan, ondanks de corona uitbraak in (het noorden van) Italië.

Milaan-Sanremo

Er was de afgelopen dagen flink wat twijfel gerezen of bovengenoemde koersen door zouden gaan, nadat de UAE Tour al werd afgelast in verband met het coronavirus. Italië is immers ook hard getroffen door een grote corona-uitbraak. Verschillende sportevenementen, zoals voetbalwedstrijden uit de Serie A, werden al afgelast. RCS bevestigt nu dat de koersen 'gewoon' doorgaan, maar wel onder het voorbehoud dat de situatie niet dusdanig verandert dat er moet worden ingegrepen.

Het coronavirus houdt het peloton flink bezig. Nog steeds zit een aantal ploegen (Cofidis, Groupama-FDJ, Gazprom en UAE Emirates) uit voorzorg in quarantaine in het hotel waar ze verbleven in verband met de UAE Tour. Wout van Aert besloot de Omloop al aan zijn programma toe te voegen, voor het hypothetische geval dat de Italiaanse koersen zouden worden afgelast.

Nieuws
  • Cor Vos