Velon en Ronde van Zwitserland organiseren virtuele wedstrijden voor profs

Er wordt volgende maand dan toch gekoerst door de prof, virtueel welteverstaan. In samenwerking met de Ronde van Zwitserland en ROUVY Indoor Cycling organiseert Velon "The Digital Swiss 5", een serie van vijf individuele races, op hetzelfde parkoers als de Ronde van Zwitserland dit jaar.

Velon en Ronde van Zwitserland organiseren virtuele wedstrijden voor profs

In deze wedstrijden, doen renners vanuit huis op hun trainer mee aan de wedstrijden. Voor de fans is er ook goed nieuws, de wedstrijden zijn online rechtstreeks te volgen. Men doet dit om de koers naar de fans te brengen, tijdens de coronacrisis. Het ROUVY-platform maakt gebruik van echte videobeelden van de wegen en renners worden door 3D-avatars die hun teamkleding dragen en op de eigen teamfietsen rijden vertegenwoordigd.

Alle teams die normaal gesproken aan de Ronde van Zwitserland zouden meedoen hebben een uitnodiging gekregen om mee te doen. Elk team heeft drie rijders en hun data (snelheid, kracht en cadans) is live te zien. Ook krijgen sommige renners webcams op zich gericht, zodat kijkers kunnen zien hoe ze aan het afzien zijn.

Mollema doet mee

Eén van de renners die meedoet is Bauke Mollema. "Ik heb geweldige herinneringen aan De Ronde van Zwitserland, zegt de Groninger, die al eens 2e en derde werd in het eindklassement. "Ik keek er naar uit om weer te koersen, maar dit is nog onzeker. Om in vorm te blijven en competitief te blijven, rijd ik veel uren op onze smarttrainer, maar ik heb nog nooit echt deelgenomen aan een virtuele race. Het lijkt een geweldige manier om fit te blijven en mijn conditie te testen tegen andere profrenners."

Eind april

De wedstrijden duren ongeveer een uur per wedstrijd en vinden van 22 tot en met 26 april plaats. Starttijden en de plek waar je de wedstrijden kunt bekijken, worden later bekendgemaakt.

Nieuws
  • Cor Vos