Shimano lanceert nieuwe RX8 gravelschoen

Shimano heeft de nieuwe RX8 gravelschoenen in een opvallende kleur. Deze kleur is geïnspireerd op de Santa Rita Prickly Paar Cactus. Een cactus die voorkomt in de Verenigde Staten, inderdaad de bakermat van het graverijen.

Shimano lanceert nieuwe RX8 gravelschoen

Volgens Shimano zijn de schoenen ontworpen om avonturen op onverharde paden kleur te geven. Het zijn dan ook letterlijk kleurrijke schoenen. De schoenen zijn vrij laag in gewicht, slechts 265 gram in maat 42 en hebben een verstelbare voetondersteuning, goede grip en een stijve race-georiënteerde koolstof-composietzool.

Shimano vindt comfort belangrijk, daarom zijn de schoenen voorzien van BOA-stelsluitingen en heeft de binnenzool een Silvadur Stay-Fresh behandeling ondergaan. Zo blijven ze langer fris, zoals de naam al doet vermoeden. De hiel is afgerond om de pasvorm te verbeteren. De schoenen zijn geschikt voor SPD-pedalen en de zool heeft flink wat noppen meegekregen. Bij de tenen en hielen zorgt rubber ervoor dat de kunstlederen buitenzijde ervoor dat de schoenen een stootje kunnen hebben.
De RX8 is vanaf september verkrijgbaar in de nieuwe paarse/groene kleur. De originele zilverkleurige, zwarte of vrouwelijke marineblauwe kleuren blijven verkrijgbaar zolang de voorraad strekt. De leverbare maten zijn de standaard EU-maten 38-50. Prijs: €229,-.

Materiaal
  • Shimano