Tom Dumoulin na Jumbo-show in Tour de l'Ain: 'Geweldig om van zo'n gezelschap deel uit te maken!'

De Limburger was vandaag ook tevreden over z'n eigen rol in de etappe.
tom dumoulin

Tom Dumoulin verrichte in de derde en laatste etappe van de Tour de l'Ain (waarin Primoz Roglic wederom de sterkste was) beulswerk op kop van het elitegroepje op de Grand Colombier. Vanaf 9 kilometer voor de finish zette hij zich op kop en dunde het groepje uit. Hij was tevreden over z'n eigen prestatie, vertelde hij aan De Telegraaf. "Dit was heel anders dan gisteren. Ik was veel beter. Ik kom van zo ver terug en dan zitten er wisselingen in je prestaties. Het is aan mij om te proberen die lijn recht te krijgen. En op een zo hoog mogelijk niveau."

Dat Jumbo-Visma ook in de etappe van vandaag zo dominant was deed de Limburger ook goed. "Heel bijzonder. Zo voelen ze zich bij INEOS waarschijnlijk al jaren. De ploeg heeft de afgelopen seizoenen heel hard gewerkt om zo'n team te bouwen. Het voelt geweldig om van zo'n gezelschap deel uit te maken!"

Woensdag start Dumoulin, net als Roglic en Steven Kruijswijk, in het Criterium du Dauphiné. Na die koers gaan de drie en de ploegleiding alvast een plannetje voor de Tour smeden, vertelde Dumoulin eerder al aan L1. "We gaan een soort pikorde maken. Wanneer we tijdens de Tour nog met z’n drieën in een groepje van acht zitten en iemand valt aan, is de vraag: wie haalt hem dan terug? Daar moet je afspraken over maken. Er komt een soort van rangorde, maar dat kan ook weer veranderen in de Tour.”

Laatste nieuws