Van Vleuten op de VAM, intervaltraining deluxe: 'Strijdend ten onder, mooie koers gehad!'

Ze won voor de verandering eens niet, maar Annemiek van Vleuten vloog wel de VAM-berg op tijdens het NK. Wat vond ze ervan?
annemiek van vleuten

Ze kwam net uit de Italiaanse Alpen. De Stelvio. De Gavia. De Mortirolo. Dan is een vuilnisbelt op 4800 centimeter boven NAP wel even iets anders. Bovendien nam ze het als eenmansploeg op tegen grote blokken als Boels-Dolmans en Parkhotel Valkenburg. Maar toch maakte Annemiek van Vleuten er gisteren het beste van tijdens het NK op en rond de VAM-berg.

Toen ze haar duivels met nog 35 kilometer te gaan ontbond kon uiteindelijk niemand volgen. We zagen een soort intervaltraining deluxe. Iedere keer als de vuilnisbelt zich aandiende, ramde ze 'm volle bak op. Vlammen op de VAM. Het was mooi om te zien. De zege bracht het haar niet, omdat een ijzersterke Anna van der Breggen al vooruit reed. Toen ze doorhad dat niet zij, maar Van der Breggen ging winnen, zagen we haar in de camera de schouders ophalen en lachen. Het is niet anders, maar ik heb lekker gefietst en alles gegeven, zei het gebaar plus de lach.

En zo bleek het ook te zijn. Bij de NOS zei ze na afloop, ook weer met een brede glimlach: "Ik heb een mooie koers gehad! Strijdend ten onzer, zeker. Met zes ronden te gaan, dacht ik: gewoon volle bak op die klimmen. Ik heb een mooi rijtje neergezet, maar deze koers en de komende koersen zijn wat minder op m'n lijf geschreven. Maar ik ben trots erop van deze koers deel uitgemaakt te hebben. Het was een mooi rondje!"

Laatste nieuws