Wereldkampioene Van der Breggen: 'Hoorde pas op de finish dat ik gewonnen had'

Na een lading zilveren medailles heeft Anna van der Breggen eindelijk die felbegeerde gouden medaille in de tijdrit beet en daar is ze uiteraard ontzettend blij mee. Na afloop van haar rit vertelde ze dat ze geen tussentijden wilde weten. Ze hoorde dus pas op de finish dat ze had gewonnen.

Wereldkampioene Van der Breggen: 'Hoorde pas op de finish dat ik gewonnen had'

"Na al die keren tweede geworden zijn, kan ik het eigenlijk nog niet geloven", vertelt de kersvers wereldkampioene in het flashinterview na afloop. "Ik had ook geen idee van de tussentijden. Ik heb Danny Stam, m'n coach, ook gevraagd om geen tussentijden te geven. Ik wilde gewoon zo hard mogelijk naar de finish rijden en ik hoorde pas op de finish dat ik won. Het is echt ongelooflijk, ik ben echt heel blij."

"Ik kon me niet echt specifiek op dit parkoers voorbereiden, omdat we lang niet wisten waar we het WK zouden rijden. In de periode zonder wedstrijden had ik veel tijd om me te focussen om de tijdrit, dus ik heb veel op de tijdritfiets getraind. Ik moet zeggen dat ik echt voor het eerst echt het gevoel had dat het werkte. Ik had ook echt de tijd om dingen steeds opnieuw te oefenen. Het gaat daarom nu veel beter. En dan wereldkampioene worden, dat doet me heel veel."

Van der Breggen zal niet veel tijd hebben om haar wereldtitel uitgebreid te vieren, want overmorgen staat de wegrit al op het programma. "Het gaat heel snel van het één naar het ander, dus ik ga het vandaag nog niet uitgebreid vieren. Ik ga er van genieten en zal waarschijnlijk wel 'shit' slapen vannacht", zegt ze lachend. "Maar vanaf morgen gaat de focus op de wegrace."

WK
  • Cor Vos